top of page

Inspiration til din e-mailmarkedsføring - få fuld udbytte ved at målrette og måle ...


E-mails er stadig den marketingressource, der driver mest trafik til din hjemmeside. Men det kan gøre mere skade end gavn, hvis du udsender e-mails i en lind strøm - det som populært bliver kaldt blast e-mailing eller ”shoot and pray” taktikken. I stedet er konverteringsgevinsten større, hvis du målretter og måler. Her er lidt tips og inspiration til din e-mailmarkedsføring: Emnelinjer og snippets Brug 50% af din tid på at skrive din emnelinje. Vær ærlig, ligefrem og fokusér på, hvad e-mailen giver af værdi. Få snippets (tekst der kan ses under overskriften i indbakken) til at hænge sammen med emnelinjen. Vær gerne personlig og indled med Kære (navn). Emnelinjer med en længde på 20-40 tegn har den højeste åbningsrate. På en I-phone 5 bliver emnelinjen forkortet med prikker, hvis den er over 36 tegn Indhold/content i din e-mail: Bidrag med budskaber, du oprigtigt tænker skaber værdi for din læser. Lav indhold i din e-mail ud fra:

1. Relevans for læseren/hvad lærer modtageren? 2. Hvorfor skal man interessere sig for at læse e-mailen? 3. Hvilken udfordring/pain får læseren løst? Undgå fejlen med at interne hensyn får overvægt. Kun på den måde sikrer du, at din e-mail bevarer sin relevans, er interessant for modtageren, og at du derved beholder dine læsere på din e-mailliste. Og ...

 • Tilføj evt. kundeudsagn/anmeldelser i bunden eller i siden af e-mailen. Det kan være interessant for læseren og understreger troværdigheden i dit budskab.

 • Vi elsker serier - så tænk på dine e-mails som en sammenhængende serie af budskaber, og få dine e-mails til at passe sammen i stil og tone. Det øger det professionelle indtryk af din e-mail og sandsynligheden for at du bliver husket som afsender.

 • Ideelt set skriver du e-mails i et ‘nurturing flow’, der kører i lang tid. Indholdet må derfor gerne være gangbart over tid eller nemt at tilrette.

 • Du kan også segmentere dine e-mails ved at give læseren mulighed for at vælge indhold. Det kan fx være i forhold til produktkatagorier, køn, alder, geografi, interesser, tilbud eller events.

 • Brug samtalesprog, da det er det nemmeste for læseren at læse. Gem uddybninger, rapporter osv. til hjemmesiden for at få din læser engageret i din hjemmeside og de løsninger som din virksomhed tilbyder.

Test, test og test

 • Splittest emnelinjer for at se hvilken tone, overskrifter, afsendelsestidspunkter, placering af indhold m.m. der virker bedst til lige præcis din målgruppe. Er det tilbud eller følelser der trigger åbninger? Og er din kundegruppe, ligesom gennemsnittet med at e-mailen helst skal være i indbakken mandag morgen, og ellers mellem kl. 8-12 eller 11-15.00?

 • Test e-mailen ved at sende den til dig selv og dine kollegaer på forskellige devices og browsere

 • Få andre til at læse korrektur

 • Husk at teste dine nye designskabeloner ved at sende til forskellige e-mail klienter for at sikre dig udtrykket af e-mailen, og at e-mailen ikke ender i spamfilteret

De 4 vigtigste målinger af dit nyhedsbrev:

Benchmark din åbningsrate i forhold til din branche.

Se og bliv inspireret af e-mailens udviklingstrin - hvor er du og din virksomhed?

Vil du være klogere på e-mailmarkedsføring. Læs om agile e-mail marketing automation og lead nurturing på denne infografik om agilecrm. Du kan læse mere om e-mail automation hos Dotmailer.

Få hjælp til din kommunikation | markedsføring | grafiske opgaver hos erasten.com. Tlf. 2096 2590, mail@erasten.com

Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Tags
Følg erasten.com
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page